Galambos Pincészet bemutatkozása

Márai gondolatai, a mi megvalósításunkban, beteljesedtek. Szőlőbirtokot vettünk, és kis, családi pincészetet alapítottunk. Mindez, 10 évvel ezelőtt történt.

Termőterületünk a Krakkó hegyen, a Kassa-város dűlőben található. Ez a terület kifejezetten olyan szőlőtermést hoz, amelyekből magas minőségű, száraz borokat lehet előállítani. Hárslevelű és furmint borainkat vegyes technológiával, kézműves gondossággal készítjük.

Az eltelt évek alatt borainkat nemcsak a fogyasztók, hanem a szakma is értékelte. Számtalan komoly helyezést értünk el versenyeken, amelyek között voltak arany, ezüst és bronzérmek is. Részt vettünk országos, és nemzetközi versenyeken is.pl.: Vinagora, Garamkövesdi Nemzetközi Borverseny, Bükki Nemzetközi Borverseny.

Hasonlóan aranyéremmel díjazták a 2011-es évj. kóser Hárslevelű borunkat is.

2009-es évj. házasított borunk, amely a HÁRMINT fantázia nevet kapta, aratta eddig a legnagyobb sikert. Ez a bor aranyérmet nyert és elnyerte a krakkói érsek elismerését.

2013-as évjáratú boraink szintén kiváló minőségűek, és ezt reméljük a most készülő új borainktól is

A 2015-ös évjáratú HÁRMINT borunk most került palackozásra, amelytől azt várjuk, hogy mint a fogyasztók, mint a szakma szívesen fogja fogadni.

Nagy örömünkre szolgálna, ha boraink mellett, megismernék vendégszerető szálláshelyünket is.

 

Galambos Péterné

06 20 387 4789

www.galambospinceszet.hu