Gyermek programok

Mesetér és Népművészeti sarok – Dísz tér

Program: 14.00-19.00 Hegyaljai Kézműves mesterek bemutatója és foglalkoztatója
Tulipántos Népi Játszókert és fa körhinta.
15.30 órától Mesedélután Barta Mária Viola mesemondóval

Számunkra nem csak a felnőttek kikapcsolódása fontos, hanem a gyerkőcöké is. Éppen ezért 14.00 órától 19.00 óráig Hegyaljai Kézműves Mesterek segítségével lehetőség van elsajátítani az ősi mesterségek csínját-bínját.
A kézműves foglalkozások mellett, népi játékokkal is megismerkedhetnek az idelátogatók a Tulipántos Népi Játékpark és Alkotó Műhely közreműködésével. Játszóterükön népi fa körhinta fonott vesszőkosaraiba ülhetnek a gyerekek, népi játékparkukban pedig századelős játékokkal játszhatnak. Így szívhatják magukba őseink régi kultúráját, hagyományait, s közben remekül is szórakozhatnak.

15:30 órától interaktív mesedélután veszi kezdetét Barta Mária Violával. Mária erdélyi származású színész, 2001-ben került Miskolcra a színházhoz, ahol minden műfajt kipróbálhatott. Ezt követően Miskolcon alapított családot, három gyermek anyukája, ezért a kőszínházi munka már a múlté. Viszont módot talált arra, hogy mégis valami színházközelivel foglalkozzék: igény szerint mondókázást, babaszínházi előadást tart, mesét mond.