Családunkban generációról generációra szálló szőlőtermesztés és borászat már szinte hagyománynak számít. Ami közös azonban, hogy mindig nagy figyelemmel és elkötelezettséggel minél minőségibb és ízletesebb bort előállítani. A szőlőterületünk Abaújszántó határában elhelyezkedő Sulyom dűlőben fekszik, ahol a tájra jellemző Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály szőlő fajtát termesztünk. A metszéstől kezdve a szüretig minden munkát mi magunk végzünk el, így tudjuk jól, hogy mennyi munka van a szőlőnél. Éppen ezért nagyon jó érzést kelt bennünk, amikor megdicsérik a borainkat. A pincénk közel 60 éve a család tulajdonában áll, ahol hagyományos oxidatív módon tölgyfahordóban történik a borok erjedése. Következményül a pincével szemben van egy vendégházunk, aminek az udvarán az idei Ivó Napon is lesz egy színvonalas előadás, ahová szívélyes vendégszeretettel és örömmel várjuk az Ivó Nap látogatóit.

Pongrácz Imre